22 september 2017
18:45

Stureby SK Blåvit

Referat: Sörskogens IF 2 - Stureby SK Blåvit

Rejäl höstkänsla i luften när Söders blå gästade Sörskogen. Om tränarna småhuttrade innan matchstart på fredagskvällen så spred sig värmen och energin snabbt från det härliga spelargänget på plats.

Ett fortsatt skade- och sjukdomsdrabbat lag var för dagen förstärkt med Arvid, Niklas & Douglas från P-05 som bidrog med underbar energi och spelglädje matchen igenom. Det var annars ett lite försiktigt Sturpen som inledde matchen mot ett Sörskogen som kändes klart starkare och bättre än i vårens möte. Lite avsaknad av mod med boll i kombination med ett inspirerat motståndarlag gjorde att vi tappade initiativet lite i inledningen. Vi såg också lite ovana ut med det högt uppskruvade tempot vilket ledde till onödiga bolltapp. Sörskogen kunde också rättvist ta ledningen i mitten av halvleken, men kanske var det precis vad som behövdes, då vi nu tog oss in i tempot successivt och också vårdade boll klart bättre. Kvitteringen kom och strax efter kom också ledningsmålet till 2-1, ett resultat som stod sig till halvtid.

I andra halvlek skruvades tempot upp ytterligare i en riktigt tuff och bra match. Sörskogen inledde återigen bäst och hittade rätt med ett rakt spel. När vi inte riktigt klarade av att själva ha tålamod i spelet kom också en rättvis kvittering. Återigen ledde detta till att vi höjde oss igen och nu kom en lång period av riktigt bra Sturpen-lir. Flera chanser skapades och till slut kom 3-2-målet efter en tilltrasslad situation. De avslutande fem minuterna blev en rejäl kamp med ett härligt fysiskt spel. Stenhårda men rakt igenom sjyssta närkamper och publiken bjöds på rejäl spänning. På den sista hörnan en minut från slutet orkade vi inte riktigt hålla emot och matchen slutade 3-3.

Vi tackar Sörskogen för en härlig kamp och gläjds otroligt mycket åt den fantastiskt fina energin som visades upp matchen igenom. Det känns helt klart som att vi är på väg upp i tempo igen, och det är precis sådana här matcher vi behöver.